Domeniile Vinju Mare

Gama – 5 Motive

Gama reuneşte vinuri albe roze şi roşii tinere, proaspete, fructuoase, demiseci – demidulci, care se adresează tuturor celor ce vor să se bucure de un pahar de vin în fiecare zi, în diverse ocazii şi asocieri cu mâncaruri.

Modul clasic de ambalare in butelii de sticla Bordolessa cu capacitatea de 0,75 litri, dopuri din pluta naturala, capisoane termocontractile şi etichete cu un concept nou, original a fost ales pentru a pune în valoare calitatea deosebită a acestor vinuri.

Sauvignon Blanc

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13,5 vol %.
Categoria de vin: IG Dealurile Olteniei – vin cu indicaţie geografică
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: demisec

Note de degustare: Culoare – galben-verzui; gust generos, persistent şi plin, arome de grapefruit copt, final agreabil, mătăsos, echilibru acid bun. Învechirea corectă în butelie face ca aroma şi buchetul să fie foarte bine valorificate.

Recomandări de servire: Temperatura recomandată 10-12º C. Se poate asocia cu mâncaruri uşoare de legume, cu brânza, spanac, somon afumat, fructe de mare, peste.


Tămâioasă Românească

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13 vol %.
Categoria de vin: IG Dealurile Olteniei – vin cu indicaţie geografică
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: demidulce

Note de degustare: Culoare – galben verzui; Arome de citrice si ardei verde se adaugă la binecunoscutele arome de tămâie şi trandafir. Echilibrul dintre aciditate si continutul de zahar fac să se menţină prospeţimea aromelor, chiar şi dupa 3-4 ani de învechire în sticlă.

Recomandări de servire: temperatura recomandata 10-12º C. Poate fi asociat la carne alba, peşte, deserturi cu aluat şi este ideal pentru a încheia o masă, ca vin desert.

Roze

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13 vol %.
Categoria de vin: IG Dealurile Olteniei – vin cu indicaţie geografică
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: demidulce

Note de degustare: Culoare – roz strălucitor. Arome intense, tinere de fructe roşii dulci. Suplu, foarte rotund, cu aciditate proaspătă şi un rest de zahăr bine echilibrate. Aromele de fragi si zmeura proaspata transforma orice zi într-o zi de vară.

Recomandari de servire: temperatura recomandata 10-12º C. Excelent pentru gastronomie, însoţeşte perfect întreaga masă de la antreuri la desert.


Merlot

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13,5 vol %.
Categoria de vin: IG Dealurile Olteniei – vin cu indicaţie geografică
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: demisec

Note de degustare: Culoare – roşu rubiniu; Aroma de zmeură, afine şi mure sălbatice oferă vinului un parfum delicat, iar buchetul rasat accentuează şi mai mult această senzaţie. Un vin fin, dar în acelaşi timp generos, corpolent, echilibrat de taninurile fine dar ferme.

Recomandări de servire: temperatura recomandată :15º-17ºC. Completează strălucit bucate alese precum friptura de porc, miel sau vânat, brânzeturi fine, plăcinta cu brânză sau deserturi cu multă ciocolată.