Domeniile Vinju Mare

Gama – Domeniile Vinju Mare

Gama reuneşte vinuri albe, roze şi roşii tinere, proapete, fine fructuase, premiate şi se adresează celor care vor să savureze un vin special în ocazii speciale, alături de o companie plăcută şi o mâncare bună.

Modul clasic de ambalare în butelii de sticlă Bordeaux VIP cu capacitatea de 0,75 litri, dopuri din pluta naturala, capişoane termocontractile şi etichete cu o prezentare deosebită a fost ales pentru a pune în valoare înalta clasă a acestor vinuri.

Merlot

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13,5%vol.
Categoria de vin: DOC CMD – vin cu denumire de origine controlată cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec

Note de degustare: culoare – roşu rubiniu; Corp frumos, suplu, elegant cu note fine de fructe negre de padure, echilibrat, armonios, final lung.

Recomandări de servire: Temperatura recomandată 15º-17ºC. Poate fi savurat alături de o friptura de porc, miel, oaie sau vânat, dar şi de brânzeturi alese.


Rose “Vinul Principelui”

Acest vin reprezintă îmbinarea perfectă între vigoarea inconfundabilă primită de la Feteasca Neagră şi eleganţa şi rafinamentul date de Pinot Noir.
Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13%vol.
Categoria de vin: DOC CMD – vin cu denumire de origine controlată cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec

Note de degustare: Culoare – roz foarte strălucitor. Arome intense de fructe roşii tinere, suplu, foarte rotund, proaspăt, cu aciditate bine echilibrată . Aromele de cocăze roşii şi zmeură proaspătă transformă orice zi într-o zi de vară.

Recomandări de servire: temperatura recomandata 10-12º C. Excelent pentru gastronomie, însoţeşte perfect întreaga masă de la antreuri la desert.

Tamâioasă Românească

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 14,5 %vol.
Categoria de vin: DOC CMD – vin cu denumire de origine controlată cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec

Note de degustare: Culoare – Galben, cu reflexe verzi. Note de trandafir, litchi, fidel aromelor de struguri de Tamâioasă Românească. Gustativ dezvoltă o prospeţime frumoasă, aromele sunt cele care dau volum, bun echilibru acid. Finalul este lung, cu o mare persistenţă gusto-olfactivă.

Recomandări de servire: Temperatura recomandată 10-12º C .Excelent alaturi de mâncăruri de pui şi peşte, dar şi de plăcintă cu brânză, tartă cu fructe sau cremă de zahăr ars.


Riesling Italian

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13%vol.
Categoria de vin: DOC CMD – vin cu denumire de origine controlată cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec

Note de degustare: Culoare – galben, cu reflexe verzi. Un vin de o supleţe deosebită proaspăt, fructuos, compoziţie armonioasă, cu un bun echilibru între componente si un final lung.

Recomandări de servire: Temperatura recomandată 10-12º C. Excelent pentru gastronomie, poate fi asociat cu orice fel de mancare incepand cu supe, carne alba, carne de porc,deserturi si poate insoti stralucit o masa indelungata cu prietenii si familia.

Tamâioasă Românească

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 13%vol.
Categoria de vin: DOC CIB – vin cu denumire de origine controlată cules la innobilarea boabelor
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: dulce

Note de degustare: Culoare – galben, cu reflexe aurii. La binecunoscutele arome de tamâie şi trandafir se adauga cele de citrice şi de ardei verde. Echilibrul dintre aciditate si conţinutul ridicat de zahăr dau prospeţime aromelor, chiar şi după 3-4 ani de învechire în sticlă.

Recomandări de servire: temperatura recomandată 10-12º C. Poate fi asociat la foais gras, deserturi cu aluat, dar poate fi savurat şi singur ca un vin desert.