Domeniile Vinju Mare

Gama – Prince Vlad

Gama cuprinde vinurile de top din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetescă Neagră, vinuri vechi, premiate, care se adresează cunoscătorilor şi iubitorilor de vinuri roşii deosebite.

Modul clasic de ambalare in butelii de sticla Bordeaux grand cu capacitatea de 0,75 litri, dopuri din pluta naturala, capişoane termocontractile şi etichete cu o prezentare deosebită a fost ales pentru a pune în valoare înalta clasă a acestor vinuri.

Cabernet Sauvignon

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Categoria de vin: DOC CMD – Mehedinti, Vinju Mare – vin cu denumire de origine controlata cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec
Tăria alcoolică: 14%vol.

Note de degustare: Culoare – roşu rubiniu. Arome tipice de fructe negre de pădure, fructuos, curat, robust, taninuri ferme. Buchetul intens, inconfundabil de Cabernet Sauvignon, se dezvoltă în urma învechirii în sticlă, în timpul acestui proces fiind firească apariţia unui fin depozit de culoare.

Recomandări de servire: Temperatura recomandata 15º-17ºC. Asocierea cu branzeturi fine, friptură de vânat, porc, miel sau deserturi cu branză sau cu ciocolată îi va pune şi mai bine în valoare aromele şi rotunjimea.


Merlot

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 14%vol.
Categoria de vin: DOC CMD – vin cu denumire de origine controlată cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec

Note de degustare: Cu o culoare- rubiniu inchis, acest vin dezvolta aroma catifelată de zmeură, afine, mure dar integreaza perfect si aroma de vanilie a lemnului de stejar. Gustul este suplu, rotund, catifelat, bine echilibrat iar taninurile sunt ferme dar nu sunt dure.

Recomandări de servire: Temperatura recomandată de păstrare şi servire: 15º-17ºC. Poate fi savurat alături de o friptura de porc, miel sau vânat, dar şi de brânzeturi alese.

Fetească Neagră

Podgoria: Dealurile Olteniei, Vînju Mare
Tăria alcoolică: 14,5 %vol.
Categoria de vin: DOC CMD – vin cu denumire de origine controlată cules la maturitate deplină
Tipul vinului în funcţie de conţinutul de zahăr: sec

Note de degustare: culoare roşu intens – rubiniu cu nuanţe violacee. Arome de prune negre bine coapte şi fructe negre de pădure în postgust combinate cu nuanţe de condiment, echilibrate de taninurile fine. Un vin elegant, fin, catifelat dar în acelaşi timp corpolent.
Buchetul intens, inconfundabil de Fetească Neagră veritabilă, se dezvoltă în urma învechirii în sticlă, în timpul acestui proces fiind firească apariţia unui fin depozit de culoare.

Recomandări de servire: Temperatura recomandată 15º-17ºC. Asocierea cu brânzeturi fine, friptură de vânat, porc, miel sau deserturi cu brânză sau cu ciocolată îi va pune şi mai bine în valoare aromele şi rotunjimea.